Metsähallituksen tupia pääsee varaamaan vapun jälkeen

Metsähallituksen Luontopalvelut ylläpitää noin 150:tä varaus- ja vuokratupaa.

Metsähallituksen Luontopalvelujen varaus- ja vuokratupiin pääsee tekemään varauksia vapun jälkeen keskiviikkona 2. toukokuuta alkaen.

Vuoden 2019 varauksia voi tehdä Erälupien verkkokaupasta tai palvelunumerosta.

Metsähallituksen Luontopalvelut ylläpitää noin 150:tä varaus- ja vuokratupaa kansallispuistoissa, muilla luonnonsuojelualueilla ja erämaa-alueilla.

Varausta harkitsevan kannattaa käydä osoitteessa www.luontoon.fi/tuvat tutustumassa tupatarjontaan ja tarkistamassa varauksen tekoon tarkemmat tiedot.

Suurin osa tuvista on varattavissa Erälupien verkkokaupan kautta tai palvelunumerosta 020 692424. Muutamia tupia voi varata vain luontokeskusten kautta.

Tupien varausajat vaihtelevat, valtaosan voi varata haluamansa pituiselle ajanjaksolle, mutta jotkin pelkästään kokonaisiksi viikoiksi. Suosituimmilla tuvilla voi olla myös rajoituksia varauksen pituudelle, jotta mahdollisimman moni pääsisi tuvista nauttimaa

Varaus- ja vuokratupien lisäksi retkeilijöille on tarjolla ilmaisia päivä- ja autiotupia. Päivätuvat on tarkoitettu retkeilijöiden päiväkäyttöön, ja vain poikkeustapauksessa niissä voi majoittua yöksi.

Autiotuvat on tarkoitettu jalkaisin, hiihtäen tai muulla tavoin omin voimin liikkuvien yksityishenkilöiden tilapäiseen levähtämis- ja yöpymiskäyttöön.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat