Metsähallitus: Jokamiehenoikeudet ovat nyt jokaisenoikeudet

Metsähallitus haluaa viestinnällään olla mukana edistämässä tasa-arvon toteutumista.

Metsähallitus siirtyy käyttämään viestinnässään jokamiehenoikeuksista muotoa ”jokaisenoikeudet”. Perusteena on monimuotoisuuden, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen.

”Luonnon edessä olemme kaikki yhdenvertaisia ja jokaisenoikeudet kuuluvat kaikille. Jokaisenoikeudet-termi kuvaa tätä hyvin. Sanat vaikuttavat ajatteluumme, ja haluamme olla viestinnällämme mukana edistämässä tasa-arvon toteutumista”, Metsähallituksen viestintäjohtaja Liina Aulin perustelee.

Termiä jokaisenoikeudet käytetään jatkossa kaikessa Metsähallituksen viestinnässä verkkosivuilla, tiedotteissa, sosiaalisessa mediassa, esitteissä ja esimerkiksi kansallispuistoista löytyvissä opastekylteissä. Digitaalisissa kanavissa muutos näkyy heti.

Painotuotteisiin ja kyltteihin termi vaihdetaan, kun niiden uusiminen on muutenkin ajankohtaista.

Jokaisenoikeuksilla tarkoitetaan jokaisen ihmisen oikeutta käyttää luontoa siitä riippumatta, kuka omistaa alueen tai on sen haltija. Luonnon käyttämiseen jokaisenoikeuksien sallimissa rajoissa ei siis tarvita maanomistajan lupaa eikä oikeuksien käyttämisestä tarvitse maksaa mitään.

Metsähallitus on alkanut muuttaa käyttämiään termejä sukupuolineutraaleiksi jo aiemmin. Esimerkiksi tämän vuoden alussa kaikki työntekijät saivat sukupuolineutraalit ammattinimikkeet. Lakimies korvaantui juristilla ja korjuuesimies muuttui puunkorjuun operaatioasiantuntijaksi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto