Metsähallitus muisti ansiomerkeillä alan vaikuttajia ja yhteistyökumppaneita

Kultaisen ansiomerkin saivat muun muassa Antti Asikainen ja Rainer Häggblom.

Metsähallitus juhlisti syntymäpäiväänsä luovuttamalla ansiomerkkejä alan vaikuttajille ja yhteistyökumppaneilleen. Kultainen ansiomerkin saivat Luonnonvarakeskuksen tutkimusylijohtaja Antti Asikainen, Kohiwoodin toimitusjohtaja Anssi Hintsa, toimitusjohtaja Rainer Häggblom, Koneyrittäjien varatoimitusjohtaja Simo Jaakkola, Metsä Groupin toimialajohtaja Juha Jumppanen ja WWF:n pääsihteerinä toiminut Liisa Rohweder.

Antti Asikainen on Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessorina ja tutkimusylijohtajana toimiessaan on edistänyt yhteistyötä metsäalan toimijoiden kanssa ja siten edesauttanut tutkimustiedon siirtymistä käytännön toimintaan, ansiomerkkiä perustellaan. Anssi Hintsa on puolestaan kehittänyt henkilökohtaisella työpanoksellaan vuonna 1987 perustetusta Oy Kohiwood Ltd:stä yhden Euroopan johtavista liimalevyn valmistajista.

Rainer Häggblom on metsäalan grand old man, joka on ollut mukana lukuisissa metsäalan eri yrityksissä ja kehittämishankkeissa. Hän on myös osallistunut Metsähallituksen eri yksiköiden benchmark- ja kehittämistilaisuuksiin. Simo Jaakkola on niin ikään Metsähallituksen pitkäaikainen yhteistyökumppani, joka on saanut paljon aikaiseksi niin koneyrittäjien osaamisen kehittämisessä kuin Metsähallituksen ja yrittäjien sopimusyhteistyössä.

Juha Jumppanen on ansioitunut kotimaisen metsäteollisuuden ja metsätalouden puolestapuhujana ja ollut kehittämässä alan koulutusta, tutkimusta sekä alan toimintamalleja niin metsätaloudessa kuin ympäristöasioissakin. WWF:n Liisa Rohweder on käynyt aktiivista keskustelua metsätaloudesta ja pyrkinyt rakentavalla tavalla haastamaan toimintaa ekologisesti kestävämmäksi, Metsähallituksesta todetaan.

Metsänhoito Metsänhoito