Metsähallitus sulkee yhden kolmesta jatkuvan kasvatuksen koealasta

Rautavaaran jatkuvan kasvatuksen havaintoalue supistui liian pieneksi kansallispuiston laajentumisen myötä.

Metsähallituksen jatkuvan kasvatuksen havaintoalueen tutkimustoiminta Rautavaaran Maaselässä on päättynyt. Tutkimusalue supistui hyvin pieneksi Tiilikkajärven kansallispuiston laajentumisen myötä.

”Tutkimustoiminnan jatkaminen Rautavaaralla ei ole enää mielekästä, koska alue on pienentynyt huomattavasti alkuperäisestä ja olennainen osa koealueista ja käsittelylinjoista on jäänyt kansallispuiston laajennusalueelle”, Metsähallituksen metsienkäyttö- ja suunnittelujohtaja Hannu Lehtonen kertoo tiedotteessa.

Havaintoalueen koko olisi pienentynyt 5000 hehtaarista 3700 hehtaariin ja alueen 18 kestokoealasta yhdeksän olisi jäänyt laajennuksen alle.

”Selvitämme mahdollisen uuden jatkuvan kasvatuksen havaintoalueen sijaintia. Riittävän laajan eli 5 000 hehtaarin yhtenäisen alueen löytäminen eteläisestä Suomesta on kuitenkin vaikeaa. Keskustelemme havaintoaluetarpeesta myös Luonnonvarakeskuksen kanssa”, Metsähallitus Metsätalous Oy:n toimitusjohtaja Jussi Kumpula toteaa.

Metsähallitus elokuussa 2019 kaikkiaan kolme 5 000 hehtaarin kokoista jatkuvan kasvatuksen havaintoaluetta eri puolille Suomea. Rautavaaralla ehdittiin tehdä tutkimusyhteistyötä Luonnonvarakeskuksen ja Metsätehon kanssa taimettumiseen, puuston rakenteeseen sekä puunkorjuun tuotokseen liittyen. Lisäksi alueelle perustettiin riistanseurantaa varten riistakolmio.

Kahden muun havaintoalueen tutkimustoiminta Suomussalmen Pirttivaarassa ja Savukosken Tulppiossa jatkuu.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito