Metsähanhijahti käyntiin, mutta vain osassa maata

Metsästyksen aika- ja aluerajoituksilla pyritään kohdentamaan metsästys tundrametsähanheen.

Metsänhanhen metsästys käynnistyy Kaakkois-Suomessa ensi viikolla. Metsästys alkaa erikseen nimetyissä kunnissa ja maakunnissa lokakuun alussa ja päättyy marraskuun lopussa.

Metsähanhia saa metsästää vain Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnissa sekä tietyissä Etelä-Savon (Enonkoski, Puumala, Savonlinna ja Sulkava), Pohjois-Karjalan (Kitee, Liperi, Rääkkylä ja Tohmajärvi) ja Uudenmaan kunnissa (Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo ja Pukkila). Päijät-Hämeessä metsästys on sallittua vain Orimattilan kunnassa. Muualla maassa metsästys on kielletty.

Suomen riistakeskuksen mukaan aika- ja aluerajoituksilla pyritään metsästys ohjaamaan tundrametsähanheen, jonka kokonaiskanta on noin kymmenkertainen taigametsähanheen verrattuna. Myös taigametsähanhi on sallittua riistaa, mutta säätelyllä pyritään siihen, ettei sitä ammuttaisi merkittäviä määriä.

Riistakeskus muistuttaa, että metsähanhisaaliista on tehtävä virallinen saalisilmoitus. Ilmoituksen voi tehdä joko Oma riista -verkkopalvelussa tai postitse virallisella lomakkeella, jonka voi tulostaa Suomen riistakeskuksen sivuilta. Suositeltavaa on tehdä ilmoitus vuorokauden kuluessa, lakisääteinen raja ilmoitukselle on seitsemän vuorokautta.

Metsähanhien tunnistaminen ei ole helppoa, mutta metsästystilanteessa äänien tunnistamisella on suuri merkitys. Ääniin voi tutustua Riistainfossa, sieltä löytyy myös hanhien tunnistamiseen koulutuspaketti.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Keskustelut