Metsäkanalintujen metsästykseen luvassa rajoituksia

Metson, teeren, pyyn ja riekon metsästys on tarkoitus kieltää joissakin maakunnissa tänä syksynä kokonaan ja osassa lyhentää metsästysaikaa.

Metsäkanalintukannat ovat heikentyneet, joten pyyntiä aiotaan rajoittaa tulevana syksynä. Metson, teeren, pyyn ja riekon metsästys on tarkoitus kieltää joissakin maakunnissa kokonaan ja osassa lyhentää metsästysaikaa. Maa- ja metsätalousministeriö lähetti esityksen kanalintujen metsästyksen rajoittamisesta tänään lausuntokierrokselle.

Esityksessä ehdotetaan metson rauhoittamista Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla lukuun ottamatta Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Mäntsälän ja Pukkilan kuntia. Näissä metsästys olisi sallittu 10.9-10.10. Lyhennetty metsästysaika olisi voimassa myös Kainuussa, Kanta-Hämeessä, Keski-Pohjanmaalla, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Päijät-Hämeessä, Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla lukuun ottamatta Alajärven, Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin kuntia, Keski-Suomessa lukuun ottamatta Kannonkosken, Karstulan, Keuruun, Kivijärven, Kyyjärven, Multian ja Saarijärven kuntia, Lapin maakuntaan kuuluvissa Posion ja Ranuan kunnissa ja Pohjois-Pohjanmaalla lukuun ottamatta Pudasjärven ja Taivalkosken kuntia. Muualla maassa metson metsästysaika olisi 10.9.–31.10.

Teertä saisi metsästää 10.9.–10.10. Etelä-Pohjanmaalla, Kainuussa, Keski-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Lapissa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa ja Satakunnassa. Muualla maassa teeren metsästysaika on 10.9.–31.10.

Pyy rauhoitettaisiin Lapissa. Etelä-Pohjanmaalla, Kainuussa, Keski-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa sen metsästysaika olisi 10.9.–10.10, muualla maassa 10.9.–31.10.

Riekkoa saisi metsästää vain 10.9.–31.3. Lapissa Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kunnissa. Muualla maassa riekko olisi rauhoitettu.

METSÄLEHTI