Metsäsektori esittää alalle pitkäjänteistä kasvuohjelmaa

Viiden metsäalan järjestön johto luovutti aloitteen elinkeinoministeri Rydmanille.

MTK, Metsäteollisuus ry, Paperiliitto, Sahateollisuus ja Teollisuusliitto esittävät maan hallitukselle erityisen metsäsektorin kasvuohjelman käynnistämistä. Työ- ja elinkeinoministeriön johtaman hjelman tavoitteena tulisi olla kestävän kasvun vauhdittaminen johdonmukaisesti ja ennustettavasti.

Järjestöt luovuttivat kasvuohjelman elinkeinoministeri Wille Rydmanille tänään tiistaina. Järjestöjen mukaan uudessa kasvuohjelman tulisi:

Varmistaa metsien elinvoima, hyvä kasvu ja puun saatavuus kaikessa päätöksenteossa.
Huolehtia kustannuskilpailukyvystä poikkihallinnollisesti niin, että teollisuuden kustannuskilpailukyky ei heikkene verrattuna verrokkimaihin poliittisin päätöksin.
Edistää puupohjaisten tuotteiden tutkimus- ja innovaatiotoimintaa TKI-rahoituksella.
Panostaa metsäsektoriin liittyvään osaamiseen ja koulutukseen kaikilla koulutustasoilla sekä huolehditaan työvoiman saatavuudesta.
Panostaa poikkihallinnolliseen EU-vaikuttamiseen niin, että puun saatavuus ja kilpailukyky metsäsektorilla paranevat.
Huomioida logistiikassa ja liikenneväylissä entistä johdonmukaisemmin metsätalouden tarpeet.

Ohjelma vaatisi järjestöjen mukaan saumatonta yhteistyötä työ- ja elinkeinoministeriön, ympäristöministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön, liikenne- ja viestintäministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön kanssa.

”Unohtamatta tutkimustahoja, joilla on monipuolista ymmärrystä kilpailukyvystä. Luonnollisesti julkisen sektorin tulisi tehdä tiivistä yhteistyötä ohjelmassa koko metsäarvoketjun kanssa”, aloitteessa todetaan.

Aloitteessa perätään päätöksenteolta ennustettavuutta ja pitkäjänteisyyttä.

”Metsässä muutokset ovat kvartaalien sijaan pitkien kehityskaarien tulosta, ja investoinnit tehdään yksittäisten suhdannevaihteluiden sijaan vuosikymmeniksi.”

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa