Uudenmaan metsäneuvosto: Metsäkeskuksen leikkaukset heikentävät palveluja

"Metsien alueelliset erityispiirteet tuntevan henkilöstön tuki ja saavutettavuus vähenevät olennaisesti", kannanotossa todetaan.

Uudenmaan metsäneuvosto on huolissaan, että kulujen raju leikkaaminen Suomen metsäkeskuksessa johtaa metsänomistajien palveluiden ja alueellisen toiminnan merkittävään heikentymiseen.

”Henkilöstöresurssien vähentämisen jälkeen Metsäkeskuksen työ keskittyy hallintoon, metsävarojen keräämiseen ja ylläpitoon sekä metsälain valvontaan. Metsänomistajien neuvonta ja maakunnallinen yhteistyö sekä elinkeinotoiminnan edistäminen jäävät taka-alalle, kun tekijöitä ei ole enää riittävästi”, neuvoston kannanotossa todetaan.

Neuvosto muistuttaa, että Uudellamaalla on runsaasti ruotsinkielisiä metsänomistajia, joiden Metsäkeskukselta saamat palvelut heikkenevät henkilöstöleikkausten seurauksena.

”Rakenteelliset muutokset heikentävät selkeästi Metsäkeskukselle asetettuja tehtäviä, josta erityisesti metsien alueelliset erityispiirteet tuntevan henkilöstön tuki ja saavutettavuus vähenevät metsänomistajilta olennaisesti”, Uudenmaan metsäneuvoston puheenjohtaja Toni Tuomala kommentoi.

Metsäkeskuksen 532 vakinaisesta toimihenkilöstä lähes sata vähennetään ensi vuoden aikana. Budjettisäästöjen takia vakinaisia toimihenkilöitä irtisanotaan, määräaikaisten työsuhteita päätetään ja eläköityvien paikkoja ei täytetä. Lisäksi vakinaisia työntekijöitä myös määräaikaistetaan.

Metsäalan sidosryhmistä monipuolisesti koostuva Uudenmaan metsäneuvosto edistää metsiin perustuvia elinkeinoja maakunnassa ja vastaa Uudenmaan alueellisen metsäohjelman laatimisesta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito