Metsästysaikoihin tulee useita muutoksia

Hirvenmetsästys saa jatkoaikaa taimikkotuhojen vuoksi.

Monen riistalajin metsästysajat pitenevät kesäkuusta alkaen. Hallituksen asetuksen tavoitteena on vähentää riistaeläinten aiheuttamia vahinkoja ja tarvetta poikkeuslupiin sekä parantaa erityisesti taantuvien vesilintujen saalistietoa.

”Hirven, valkohäntäpeuran ja metsäkauriin metsästysaikoja pidennettiin erityisesti metsä- ja liikennevahinkojen estämiseksi. Vahvistunut hirvieläinkanta näkyy esimerkiksi taimikkotuhoina ja tähän puututaan nyt”, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) sanoo.

Lokakuun toisena lauantaina alkava hirvenmetsästyskausi jatkuu vuoden loppuun, ja sen jälkeenkin hirveä saa jatkossa metsästää ilman koiraa tammikuun 15. päivään asti. Valkohäntäpeuraa ja metsäkaurista saa vastaavasti metsästää ilman koiraa myös helmikuun 1. päivästä helmikuun 15. päivään.

Meri- ja kanadanhanhien metsästys pelloilla alkaa jatkossa jo 10. päivänä elokuuta. Peltometsästyksellä rajoitetaan alkusyksyn maatalousvahinkoja.

Riistaeläinten aiheuttamia vahinkoja rajoitetaan myös oravan, kärpän ja näädän rauhoitusaikoihin tehdyillä muutoksilla.

Metson, teeren ja pyyn uudet rauhoitusajat mahdollistavat metsästyksen jatkamisen hyvinä lintuvuosina joulukuun 10. päivään asti. Jos lintukannat kasvavat merkittävästi, urosmetson ja -teeren talvimetsästys on lisäksi mahdollista eräillä alueilla tammikuun loppuun.

Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakunnissa metson metsästysaikaa kuitenkin lyhennettiin.

Peltopyyn metsästysaikaa pidennettiin joulukuun loppuun asti.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset