Metsäsuhdetutkimukselle ansioplaketti – Metsäyhdistys jakoi huomionosoitukset Metsäpäivillä

Emeritusprofessori Jyrki Kangas sai Metsäyhdistyksen kultaisen ansiomerkin.

Kuvassa vasemmalta oikealle Jari Nyström, Teijo Palander, Annamari Laurén, Jyrki Kangas, Tuulikki Halla, Jaana Laine ja Reetta Karhunkorva.
Kuvassa vasemmalta oikealle Jari Nyström, Teijo Palander, Annamari Laurén, Jyrki Kangas, Tuulikki Halla, Jaana Laine ja Reetta Karhunkorva.

Metsäsuhteet yhteiskunnallisessa muutoksessa -tutkimusprojekti palkittiin eilen torstaina Metsäpäivillä Suomen Metsäyhdistyksen ansioplaketilla. Emeritusprofessori Jyrki Kangas puolestaan sai kultaisen ansiomerkin.

Perustelujen mukaan tutkimusprojekti, jota johtivat Tuulikki Halla, Reetta Karhunkorva ja Jaana Laine, on edistänyt metsäkeskustelua ja lisännyt ymmärrystä metsistä ihmistieteellisestä näkökulmasta.

”Metsäkeskustelu operoi paljon ekologisten ja taloudellisten teemojen ympärillä, vaikka metsiin liitetään valtavasti muitakin merkityksiä”, tutkijat Halla, Karhunkorva ja Laine toteavat.

Jyrki Kangas tunnetaan metsäalan monipuolisesta työstä. Hän on edistänyt metsien eri merkitysten dialogia, tutkimusta ja liiketoimintaa.

Lisäksi Annamari Laurén, Teijo Palander ja Jari Nyström palkittiin hopeisilla ansiomerkeillä merkittävästä työstään metsäalalla.

Laurén on tehnyt merkittävää tutkimusta metsänhoitomenetelmien vaikutuksista. Palander on tunnustettu akateemisesta ja käytännöllisestä panoksestaan metsäteknologian alalla. Nyström on ollut mukana Mahdollisuuksien metsä -koulukampanjassa, joka informoi nuoria metsäalan koulutusvaihtoehdoista.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito