Metsäteollisuuden työriitojen sovittelu alkaa tällä viikolla

Paperiteollisuuden viikonmittainen lakko uhkaa alkaa ensi viikon keskiviikkona, mekaanisen metsäteollisuuden lakko kahden viikon kuluttua maanantaina.

Valtakunnansovittelija Minna Helle aloittaa metsäteollisuuden työriitojen sovittelun tällä viikolla. Huomenna tiistaina käynnistyy paperiteollisuutta uhkaavan työriidan käsittely ja mekaanista metsäteollisuutta koskevan riidan keskiviikkona.

Paperiteollisuuden viikonmittainen lakko uhkaa alkaa ensi viikon keskiviikkona, mekaanisen metsäteollisuuden lakko kahden viikon kuluttua maanantaina. Molempien työtaisteluiden syyksi on ilmoitettu, että osapuolten keskinäisissä neuvotteluissa ei ole saatu sovittua uutta työehtosopimusta. Molemmilla aloilla sopimukset päättyivät viime vuoden marraskuun lopussa.

Paperiteollisuuden kiistassa osapuolina ovat toimihenkilöitä edustava Ammattiliitto Pro ja työnantajien puolelta Metsäteollisuus ry. Mekaanisen metsäteollisuuden kiistassa osapuolina ovat niin ikään Metsäteollisuus ry ja työntekijöitä edustava Teollisuusliitto.

Mekaanisen metsäteollisuuden lakko koskee sahoja ja puunjalostuslaitoksia, muun muassa UPM:ää, Stora Ensoa, Metsä Groupia, Versowoodia, Pölkkyä, Kuhmoa, Puustellia ja Kotka Millsiä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa