Metsäteollisuus: Metsätalouden kannustejärjestelmän rahoitus turvattava

Järjestö esitti seitsemän toivetta hallituksen budjettiriiheen.

Metsätalouden kannustejärjestelmän rahoituksen taso on säilytettävä, Metsäteollisuus ry evästää hallitusta budjettiriihen alla. Metsäteollisuuden mukaan järjestelmä edistää ”aktiivista ja oikea-aikaista metsien hoitoa, joka on avainasemassa parannettaessa metsien elinvoimaa ja kasvua”. Aktiivinen metsänhoito ja toimivat puumarkkinat mahdollistavat metsäteollisuuden tuotannon ja sen tuottaman hyvinvoinnin, järjestö muistuttaa.

Metsäteollisuudella oli hallitukselle myös muita toiveita: päästökauppakompensaatiota tulisi jatkaa, teollisuuden sähköveroa alentaa, väylämaksuista tulisi luopua, polttoaineverojen korotukset tulisi perua ja ratamaksujen korotuksista tulisi luopua. Lisäksi tarvitaan työllisyystoimia työvoiman tarjonnan lisäämiseksi.

Metsäteollisuus ry:n mukaan nykyisessä vaikeassa taloustilanteessa on tärkeätä, että Suomen kilpailukyvystä ja maan yritysten menestymismahdollisuuksista huolehditaan. Erityisen tärkeätä on, ettei teollisuuden kustannuksia nosteta. Järjestö ei pidä ehdottamiaan toimia kohtuuttomina.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa