Metsäteollisuus odottaa puukaupan vilkastuvan, ”hoitorästit tulisi saada kuntoon”

Kantohinnat olivat heinäkuussa selvästi vuodentakaista korkeammalla, Metsäteollisuus ry:stä korostetaan.

Puukauppa vilkastuu lomakauden jälkeen, Metsäteollisuus ry ennakoi. Viime viikot kauppaa on tosin tehty melko tahmeasti.

Tammi-heinäkuussa Metsäteollisuuden jäsenyritysten ostot olivat 21,4 miljoonaa kuutiota. Siitä kuitupuuta oli 10,7 miljoonaa kuutiota, mikä on 10 prosenttia enemmän kuin viiden vuoden vastaavan ajan keskiarvo. Tukkia ostettiin 9,8 miljoonaa kuutiota, siinä kasvua 15 prosenttia viiden vuoden keskiarvoon verrattuna.

Kantohinnat olivat heinäkuussa korkeammalla kuin vuosi sitten. Tukkien kantohinnat olivat 1–12 prosenttia korkeammat kuin vuotta aiemmin ja kuitupuiden kantohinnoissa nousua oli 23–41 prosenttia.

Metsäteollisuus muistuttaa, että metsä tuottaa omistajalleen parhaan tuoton, kun sitä hoidetaan ja uudistetaan suunnitelmallisesti.

”Metsiin on kertynyt viime vuosina runsaasti harvennus- ja hoitorästejä, jotka tulisi saada pikimmiten kuntoon. Näin turvaamme tulevaisuuden puun kasvun ja häiriöttömän puun saatavuuden”, Metsäteollisuus ry:n metsäjohtaja Karoliina Niemi sanoo tiedotteessa.

Lisää aiheesta: Puukaupassa syksyn näkymät sumuiset

 

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa