Metsäkiinteistövälittäjä: Rahastot vähentäneet ostojaan

Näyttää siltä, että yksityiset ostajat ovat palaamassa markkinoille, Metsätilat.fi arvioi.

Metsärahastojen osuus metsätilakaupoista on vähentynyt ja yksityiset metsänomistajat ovat palaamassa markkinoille, metsäkiinteistöjä välittävä Metsätilat.fi arvioi.

Tämän vuoden tammi-heinäkuussa rahastojen osuus markkinoilla oli liki 46 prosenttia, kun se viime vuoden jälkipuoliskolla oli vielä 57 prosenttia. Yksityisten metsänomistajien osuus oli alkuvuonna lähes 45 prosenttia ja yksityisten yhtiöiden 9 prosenttia.

Alkuvuonna Metsätilat.fi-kohteista tehtiin 812 välityskauppaa. Metsän kauppahinta keskimäärin oli 49 euroa kuutiolta ja kiinteistöjen keskipuusto 93 kuutiota hehtaarilta.

Metsäkiinteistömarkkina on 2000-luvulla seurannut jonkun verran puumarkkinaa.

”Tilastoinnistamme löytyy vuosia, muun muassa 2009 ja 2016, jolloin puun hinta notkahti, joissa voi havaita metsähehtaarin hinnan hienoista laskua edellisvuoteen verrattuna. Sen jälkeen on taas palattu nousu-uralle”, Metsätilat.fi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Harri Huupponen kertoo tiedotteessa.

Huuposen mukaan korkojen nousu jarruttaa lyhyellä aikavälillä kaikkea kaupankäyntiä. Metsä ei tule silti menettämään merkitystään kaupankäynnin kohteena, hän uskoo.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus