Metsäteollisuus: Toukokuu oli kaikkien aikojen toiseksi vilkkain toukokuu puukaupoissa

Tukkien ostot nousivat tammi-toukokuussa 48 prosenttia vuodentakaisesta.

Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset ostivat tammi-toukokuussa puuta yksityismetsistä 14,2 miljoonaa kuutiota. Se on neljänneksen enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Tämän vuoden toukokuu oli kaikkien aikojen toiseksi vilkkain toukokuu puukaupoissa.

Etenkin tukin kysyntä on kasvanut. Tukkia ostettiin tammi-toukokuussa liki 7 miljoonaa kuutiota, mikä on 48 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Kuitupuun ostot nousivat vain 8 prosenttia.

Myös hinnat nousivat. Metsäteollisuuden tilastojen mukaan havutukkien kantohinnat olivat toukokuussa 17–19 prosenttia korkeammalla tasolla kuin edellisen vuoden toukokuussa. Kuitupuiden kantohinnoissa oli nousua 8–9 prosenttia.

”Kustannusten raju nousu vaikeuttaa suomalaisen metsäteollisuuden kilpailuasemaa kansainvälisillä markkinoilla”, järjestö muistuttaa.

Mäntytukista maksettiin toukokuussa keskimäärin 64 euroa kuutiolta, hakkuutavasta ja alueesta riippuen hinta vaihteli 38–68 euron välillä. Kuusitukin keskihinta oli 68 euroa kuutiolta, ja hinta vaihteli 38 ja 70 euron välillä. Kuitupuiden keskikantohinta oli 18–21 euroa kuutiolta, ja hinta vaihteli 10 ja 24 euron välillä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa