Metsäyhdistys jakoi plaketit ja ansiomerkit

Plaketin saivat Iltasanomien juttusarja, Ylen tv-sarja ja Metsä rokkaa -tapahtuma.

Suomen Metsäyhdistys jakoi totuttuun tapaan huomionosoituksia eilen alkaneilla Metsäpäivillä. Palkinnot jakoi ilmasto- ja ympäristöministeri Krista Mikkonen.

Metsäyhdistyksen ansioplaketteja myönnettiin tällä kertaan kolme. Toimittaja Pasi Jaakkosen ja Ilta-Sanomien juttusarja Otto Jaakkosen kuusi palkittiin ainutkertaisena suomalaisen sanomalehdistön historiassa. Sarjassa seurataan kirjoittajan isoisoisän Otto Salomonpoika Jaakkosen 1900-luvun alussa ostamalta tilalta viime maaliskuussa kaadetun 123-vuotiaan kuusen tietä ensin sahalle ja lopulta eteläkorealaisen talon sisäkattoon.

Suomi on metsäläinen -televisiosarja puolestaan on perustelujen mukaan tutkimusmatka suomalaiseen metsäläisyyteen ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Sarjaan antoi asiantuntija-apua Metsälehden toimittaja Mikko Häyrynen.

Etelä-Savon järjestämä Metsä rokkaa -tapahtuman ”monipuolinen sisältö tutustuttaa metsäalan koulutukseen, ajankohtaisiin asioihin ja metsäalan käytännön töihin”.

Suomen Metsäyhdistyksen kultaisia ansiomerkkejä jaettiin samaten kolme. Johtava asiantuntija Martti Aarne on tehnyt neljän vuosikymmenen mittaisen työuran metsätilastojen parissa Metsäntutkimuslaitoksessa, Eurostatissa ja Luonnonvarakeskuksessa. Senior advisor Liisa Mäkijärvi on tehnyt pitkän uran metsäalalla, mutta parhaiten hänet tunnetaan Suomen Metsäsäätiön pitkäaikaisena toimitusjohtajana. Metsäneuvos Håkan Nystrand on hän työskennellyt Rannikon metsäkeskuksessa metsäasiantuntijana ja aluepäällikkönä, METO – Metsäalan Asiantuntijat ry:n puheenjohtajana ja LUVA-Luonnonvarat ry:n puheenjohtajana.

Hopeisen ansiomerkin saivat toimitusjohtaja, päätoimittaja Erkki Eilavaara, tutkimusjohtaja Jarmo Hämäläinen, vieraileva tutkija Riitta Hänninen, rakennusneuvos Teppo Lehtinen, nuorisotyönohjaaja Antti Pehkonen sekä projektipäällikkö Kari Perttilä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito