Metso saavutti tavoitteensa viime vuonna

Uusia alueita suojeltiin runsaat 4 000 hehtaaria. Tänä vuonna Metso-rahaa on käytössä yhteensä 31 miljoonaa euroa.

Metsien suojeluohjelma Metso saavutti viime vuonna tavoitteensa 97-prosenttisesti. Uusia alueita suojeltiin koko maassa yhteensä 4 294 hehtaaria, ja kohteiden keskikoko oli noin 10 hehtaaria, kertoo ympäristöministeriö.

Parhaiten ohjelman toteutus eteni Hämeen ely-keskuksen alueella, jossa suojeltiin yhteensä 605 hehtaaria uusia kohteita.

Maa- ja metsätalousministeriön puolella Metso-ohjelmaa toteutetaan kemeran määräaikaisina ympäristötukikohteina, luonnonhoidon suunnitteluna ja luonnonhoitotöinä. Viime vuonna kemeran puitteissa tehtiin yhteensä 835 määräaikaista ympäristötukisopimusta, ja yhteenlaskettu pinta-ala – 2 541 hehtaaria – ylitti noin viidellä prosentilla tavoitteen.

Ely-keskusten suojelutavoite tälle vuodelle on 4 500 hehtaaria, ja määrärahaa suojelua varten on käytettävissä noin 25 miljoonaa euroa. Eniten kohteita toivotaan tarjolle eteläisestä Suomesta.

Ympäristötukisopimusten osalta tavoite on 2600 hehtaaria ja luonnonhoidon osalta 200 hehtaaria. Määrärahaa näihin töihin on käytettävissä noin kuusi miljoonaa euroa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat