Mhy Kymenlaakso kilpailuttaa valtakirjapuukaupat jatkossa Kuution kautta

Yhteinen markkinapaikka tuo puukauppaa avoimuutta, yhdistyksestä kerrotaan.

Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakso on siirtynyt käyttämään sähköistä Kuutio.fi-puukauppapaikkaa. Tästä lähtien yhdistys kilpailuttaa kaikki metsänomistajien valtakirjakaupat Kuution kautta.

Kuution käyttöön siirtyminen tuli mahdolliseksi, kun yhdistys siirtyi käyttämään uuta Leafpoint-toiminnanohjausjärjestelmää. Näin rajapinnat muihin palveluihin, kuten Kuutioon, saatiin toimimaan paremmin.

”Tämä on odotettu uudistus, sillä on niin puunmyyjien kuin ostajienkin etu, että kaikki osapuolet käyttävät palvelua. Yhteinen puumarkkinapaikka tuo puukaupan entistä avoimemmaksi kaikkien osapuolien kannalta”, sanoo Mhy Kymenlaakson johtaja Panu Pettinen tiedotteessa.

Yhdistyksen mukaan Kuution käyttäminen suoraviivaistaa tarjouksien tekoa ja vastaanottamista, sillä kaikki tarjouspyynnöt kulkevat tietojärjestelmien kesken helposti. Lisäksi puunostajat pääsevät näkemään kaikki alueen tarjolla olevat leimikot yhdellä vilkaisulla.

Kuutiota käyttää iso osa puunostajista, muun muassa isot metsäyhtiöt ja monet sahat, metsänhoitoyhdistyksistä Kuutio on käytössä runsaalla kolmanneksella.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat