Mikä on uomatiheys ruotsiksi tai ylivirtaama englanniksi? Uusi sanasto kertoo

Metsähydrologia ja -ojitus -sanasto on valmistunut kommentoitavaksi.

Metsäalan sanastotyön toinen sanasto-osio on valmistunut kommentoitavaksi Lausuntopalvelu.fi-palveluun. Metsähydrologia ja metsäojitus -sanasto sisältää 181 veteen sekä ojitukseen liittyvää termiä ja määritelmää.

Suomen kielen lisäksi termimääritykset julkaistaan myös ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi sanastosta löytyvät ruotsin-, englannin- ja venäjänkieliset termivastineet.

”Kutsumme metsäalan ammattilaisia kommentoimaan sanastoehdotusta Lausuntopalvelu.fi-palvelussa. Sanaston kommentointi on mahdollista yleisesti koko sanaston tasolla, yksittäisen käsitekokonaisuuden tai yhden käsitteen termitietojen tasolla”, sanoo projektipäällikkö Kai Blauberg Suomen metsäkeskuksesta.

Ammattisanastosta on hyötyä metsäalan viestinnässä ja myös alan tietojärjestelmien sekä tietopalveluiden kehittämistyössä.

”Metsäsanastosta löytyvät ruotsin-, englannin- sekä venäjänkieliset termivastineet. Tämä voi auttaa monikielisen viestinnän parissa työskenteleviä metsäammattilaisia sekä kielenkääntäjiä”, kertoo terminologi Irina Kudasheva Suomen metsäkeskuksesta.

Metsähydrologia ja metsäojitus -sanaston koostaminen alkoi keväällä 2022. Sanaston laatimiseen osallistui asiantuntijoita Metsäkeskuksesta ja Luonnonvarakeskuksesta sekä yksityinen metsäalan ammattilainen. Sanastotyötä rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Vielä vastaukset otsikon kysymyksiin: uomatiheys on ruotsiksi dräneringstäthet ja ylivirtaama englanniksi maximum water discharge.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito