MTK:n Mäki-Hakola: Nykykomission ei pidä esittää uusia metsäsäädöksiä

MTK:n metsäjohtaja toivoi näkevänsä päivän, jolloin Suomesta ei lähde Brysseliin monia eri viestejä.

Nykyisen EU-komission kausi on lähenee loppuaan, mutta metsäasioihin liittyviä aloitteita on yhä pöydällä. MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola korosti eilen keskiviikkona Hämeen metsänhoitajien seminaarissa, että nyt on loppukirin aika EU-vaikuttamisessa. Hänen mukaansa komission ei pidä enää esittää uusia metsäsäädöksiä

”Suuri osa komission esityksistä on saatu voimakkaalla edunvalvonnalla ohjattua oikeaan suuntaan. Vielä on kuitenkin työtä jäljellä niin metsäkatoasetuksen toimeenpanossa kuin ennallistamisasetuksen loppuneuvotteluissa, Mäki-Hakola totesi.

Viime vuodet ovat olleet haastavia Euroopan metsänomistajille EU-komission säädösten vuoksi. Monia tärkeitä esityksiä on vielä kesken, ja komissio on esitellyt myös maaperän terveyttä koskevan säädöksen sekä suunnittelee metsien tilan seurantaa koskevaa esitystä.

”Toivon, että kaikki suomalaiset toimijat yhtenä rintamana vaikuttavat siihen, että seuraava komissio näkee metsien käytön monet mahdollisuudet uhkien sijaan. Haluaisin nähdä sen päivän, jolloin Suomesta ei lähde Brysseliin monia eri viestejä.”

Mäki-Hakola korosti ennakoivan vaikuttamistyön tärkeyttä sekä jo hyväksyttyjen säädösten toimeenpanovaiheessa tehtävää työtä. Seuraavan komission työohjelman valmistelu on jo käynnissä, ja ohjelma ohjaa politiikkaa EU:ssa sekä jäsenmaissa tulevina vuosina.

Kommentit (1)

  1. MTK:n Mäki-Hakola on todella oikeassa, Suomesta tarvitaan selkeää metsätalouttamme tukevaa ja puolustavaa toimintaa.
    Metsänomistajat itse ovat jo lähtökohtaisesti parhaita metsän, metsäluonnon ja metsämaiseman toimijoita, koska kyse on omistuksessa olevien metsien kasvusta ja elinvoimasta.
    Suomen on oltava luja ja rohkea metsiemme ja metsätaloutemme puolustaja niin Brysselin suuntaan kuin muuallekin.

Metsänomistus Metsänomistus