Multian Saha ennätystulokseen

Koronasuhdanne siivitti keskisuomalaista perhesahaa erityisesti.

Koronasuhdanne on siivittänyt lähes kaikki sahayhtiöt ennätystuloksiin. Keski-Suomen Multialla toimivan Multian Saha Oy:n tulosnumerot nousivat erityisen paljon.

Heinäkuun lopussa päättyneenä tilivuotena liikevaihto kasvoi 1,6 miljoonalla eurolla 15,6 miljoonaan.

Tulosluvut ovat yhtiön historian parhaat. Liiketulos nousi aiemman kauden 0,22 miljoonan tappiosta 1,6 miljoonaa voitolliseksi. Viimeisen rivin nettotulos nousi 0,38 miljoonan tappiosta 1,24 miljoonaa plussalle.

Omavaraisuusaste nousi 14,5 prosenttiyksikköä 37,9 prosenttiin. Yhtiön kokonaisvelat tilikauden lopussa olivat 3,2 miljoonaa.

Toimitusjohtaja Heikki Nuoranne toteaa tilikauden sujuneen koronan varjossa hyvin.

”Alun epävarmuuden jälkeen kotoilu ja korjausrakentaminen nostivat sahatavaran kysyntää ja kevät 2021 oli sen takia hyvä. Taustalla näkyy puurakentamisen megatrendi ja usko puun käytöstä uusiutuvana rakennusmateriaalina on vahva myös tulevaisuudessa.”

Nuoranne pitää tämän vuoden näkymiä osin sekavina, sillä Venäjän hyökkäys Ukrainaan aiheuttaa epävarmuutta niin globaalisti kuin paikallisesti.

Multian saha on vuonna 1952 perustettu, Nuoranteen suvun omistama perheyhtiö. Yhtiö jalostaa pelkästään kuusta ja kapasiteetti on 50 000 kuutiometriä sahatavaraa.

Puukauppa Puukauppa