Kansainvälistä metsäpäivää vietetään lastentarhoissa kylvöpuuhissa

Metsäyhdistyksen Minun puuni -hankkeeseen osallistuu tänä keväänä 20 000 lasta.

Tänään (21.3.) vietetään kansainvälistä metsien päivää. YK:n vuonna 2012 lanseeraaman merkkipäivän tavoitteena on lisätä tietoisuutta metsien tärkeydestä, samalla juhlapäivä on myös tilaisuus juhlistaa maailman luontoa, sen suojelemista ja valistaa suurta yleisöä metsistä ja ekosysteemeistä.

YK järjestää päivän kunniaksi seminaarin, mutta Suomessa päivää vietetään muun muassa perinteisen Minun puuni -hankkeen merkeissä. Suomen Metsäyhdistyksen jo 1990-luvulla käynnistyneessä projektissa lapset kasvattavat siemenestä puuntaimia päiväkodin, luokan tai kerhohuoneen ikkunalaudalla. Tänä vuonna siemeniä lähetettiin ennätysmäärä: niitä pistää multaan 20 000 lasta yli 500 koulussa, päiväkodissa ja kerhossa.

”Maailman metsäpäivä maaliskuussa on juuri hyvää aikaa kylvöpuuhille. Maalis-huhtikuussa männyt kylvävät luonnossakin siemenensä, kun kevätaurinko ja ahava kuivattavat kävyt ja ne rapsahtelevat auki puiden oksilla”, kertoo Minun puuni -projektia vetävä Metsäyhdistyksen nuorisoviestinnän asiantuntija Anne Turunen.

Päiväkodeissa ja kouluissa Minun puuni -projekti jatkuu myös kylvöpäivän jälkeen. Kun kylvöpurkkiin on alkukesään mennessä kasvanut pieni sirkkataimi, se istutetaan ulos, sillä huonekasvina mänty ei menesty.

Jos kylvöprojektiin osallistuvien lasten kaikki pienet puut lähtisivät kasvuun ja niistä perustettaisiin metsikkö, se olisi 15 hehtaarin laajuinen, Metsäyhdistyksestä kerrotaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat