Multian Sahan tulosluvut miinukselle

Talvi oli hintasuhteeltaan vaikea, sitten tuli korona.

Multian Saha Oy teki heinäkuun lopussa päättyneenä tilivuotenaan 14 miljoonan euron liikevaihdon, joka oli 300 000 euroa edellisvuotta pienempi.

Tulosluvut putosivat miinukselle. Varsinaisen liiketoiminnan kannattavuutta mittaava liiketulos romahti 0,6 miljoonalla eurolla 0,22 miljoonaa negatiiviseksi.

Kaikki kustannuserät, kuten satunnaiserät ja rahoituskustannukset, huomioon ottava viimeisen rivin nettotulos putosi niinikään lähes 0,6 miljoonalla ja päätyi 0,38 miljoonaa euroa miinukselle.

Yritys maksoi lainoja pois ja omavaraisuusaste nousi puolella prosenttiyksiköllä 23,4 prosenttiin. Kokonaisvelat olivat tilikauden lopussa 2,9 miljoonaa.

Viime talven vaikea hintasuhde

Toimitusjohtaja Heikki Nuoranne toteaa viime talven olleen vaikea.

”Tukkimarkkina ei kulkenut käsikädessä globaalin sahatavaramarkkinan kanssa ja hintasuhde oli kestämätön. Perään tulleet lakot ja erityisesti koronan vaikutukset Keski-Euroopan asiakkaisiin toivat merkittävää epävarmuutta.”

Nuoranteen mukaan tilanne on jo kääntynyt parempaan päin.

”Nyt toivotaan ettei koronan toinen aalto vaikuta liiketoimintaan liikaa.”

Multian Saha toimii nimensä mukaisesti Multialla Keski-Suomessa. Vuonna 1952 perustettu, Nuoranteen suvun omistama perheyhtiö jalostaa pelkästään kuusta ja kapasiteetti on 50 000 kuutiometriä sahatavaraa.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat