Myös Metsä Group teki vahvan tuloksen

Yhtiö ennakoi ennätystahdin hiipuvan loppuvuonna, mutta tulostason jatkuvan erinomaisena.

Metsä Group ilmoittautui kovaa tulosta tekevien metsäyhtiöiden joukkoon. Konsernin heinä-syyskuun liikevaihto kasvoi viidenneksellä viime vuodesta 1,82 miljardiin euroon. Vertailukelpoinen liiketulos puolestaan koheni 40 prosenttia 391 miljoonaa euroon.

Koko alkuvuoden liikevaihto oli 5,24 miljardia euroa, kun se vuotta aikaisemmin oli ollut 4,46 miljardia euroa. Vertailukelpoinen liiketulos kasvoi 966 miljoonaan euroon viime vuoden 694 miljoonasta eurosta.

”Metsä Group on vahvassa kasvun ja kannattavuuden kehityksen vaiheessa”, pääjohtaja Ilkka Hämälä iloitsi tulostiedotteessa.

Metsä Group arvioi vuoden viimeisen kvartaalin vertailukelpoisen liiketuloksen heikkenevän.

Venäläisen puun korvaaminen on yhtiön mukaan sujunut suunnitelmien mukaisesti.

”Puunhankinnassa paras kysyntä on sulan maan aikana korjattavilla harvennusleimikoilla ja hankintapuulla. Metsä Forest ostaa myös uudistusleimikoita. Energiapuuksi ostetaan sekä latvusmassaa että energiarankaa”, tiedotteessa todetaan.

Aikaisemmin tällä viikolla UPM ilmoitti tehneensä kolmannella vuosineljänneksellä kaikkien aikojen osavuosituloksen. Viime viikolla puolestaan Stora Enso kertoi vahvasta kolmannesta kvartaalista.

Kemin biotuotetehtaalle miljoona kuutiota ruotsalaista

Kolmannen kvartaalin tulos oli yhtiön historian paras ja Hämälä suhteutti vuoden viimeiselle neljännekselle ennakoitua tuloslaskua, että tulos säilyy silti erinomaisena. Tulos on tehty ennenkaikkea sellulla, mutta myös kartonki säilyi vahvana.

Energiakriisi on osunut etenkin tissue-tuotantoon eli pehmo- ja keittiöpapereihin ja ne olivat konsernin toimialoista ainoa, mikä jatkoi miinuksella ja jo viidennen peräkkäisen kvartaalin, mutta tappio on supistunut.

Hämälä kommentoi käytävää keskustelua EU:n ennallistamisasetuksesta, että asetus tulee jossakin muodossa, mutta missä muodossa, siihen yritetään vaikuttaa.

Konsernin investointiputki jatkuu. Rauman saha on käynnistynyt, Kemin biotuotetehtaalla on kiihkein viimeistelyvaihe ja syyskuusssa julkistettiin Kaskisten 800 000 tonnin taivekartonkitehtaan esisuunnittelu, joka voi johtaa investointipäätökseen aikaisintaan 2024.

Metsä Groupin metsäjohtaja Juha Mäntylä jää eläkkeelle ja johtoryhmään noussut puunhankinnasta vastaava johtaja Juha Jumppanen sai tulosinfossa tulikasteensa median edessä.

Jumppanen uskoi, että Kemin ensi vuonna valmistuvan biotuotetehtaan 4,5 miljoonan kuutiometrin kuitupuun hankinta onnistuu, vaikka sahasuhdanteen heikkenemisen myötä myös päätehakkuiden kuitupuun tarjonta supistuu, Stora Enson Oulun-investointi lisää kilpailua ja merkityksensä on myös tyrehtyneellä Venäjän-tuonnilla. Hän muistutti, että hankintamäärästä yksi miljoona kuutiota tulee Ruotsista.

Venäjän-puuta on korvattu Itämeren alueelta, mutta ostot Baltiasta ovat loppuneet korkean hintatason vuoksi.

 

Väliotsikon jälkeinen osa lisätty tulosinfon jälkeen klo 14.50

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa