Myrskytuhoja myös Savossa

Juhannusviikon ukkosmyrskyt kaatoivat metsää myös Savossa. Teillä olevat puomit pyydetään jättämään auki, jotta sähköverkon korjaustyöt saadaan etenemään.

Ukkosmyrsky kaatoi puita juhannusviikolla Koillismaalla ainakin miljoona kuutiota, mutta myös Etelä-Savossa rytisi.

Järvi-Suomen energia kertoo, että sen toimialuella on runsaasti puita nurin. Pahimmillaan 30 000 taloutta oli ilman sähköjä linjoille kaatuneiden puiden vuoksi.

”Yksittäisellä vikapaikalla oli useampi puu linjalla”, kuvataan tuhoja Järvi-Suomen energian tiedotteessa.

Vikojen korjaaminen sähköverkossa jatkuu edelleen. Teillä olevat puomit pyydetään jättämään alueella auki, jotta korjauskalusto pääsee etenemään työssään.

Myräkän jäljiltä alueella on paljon linjoilla makaavia puita. Puiden poistamista jatketaan vielä tulevien viikkojen aikana. Jos puu ei aiheuta haittaa sähkönjakelulle tai liikenteelle, luokitellaan tehtävä vähemmän kiireelliseksi.

”Tämä on ollut vuoden 2010 Asta-myrskyn jälkeen pahin myräkkä alueellamme. Ajankohta toi myös haasteita. Ulkopuoliset resurssit oli varattu alkuviikon myrskyjen korjaukseen ja lomakausi oli alkamassa. Venymistä tarvittiin työntekijöiltä ja onneksi sitä löytyi”, summaa Järvi-Suomen Energian kunnossapitopäällikkö Juuso Ruottinen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito