Opinnäyte: Metsäala jää vähälle huomiolle lukioissa

Yli puolet lukiolaisista oli sitä mieltä, että metsäalaa ei ollut käsitelty lukion pakollisilla kursseilla.

Valtaosa lukiolaisista katsoo, ettei ole saanut riittävästi tietoa metsäalasta, jotta osaisi valita sen tulevaisuuden vaihtoehdoksi, kertoo tuore ammattikorkeakoulun opinnäytetyö.

Karelia-ammattikorkeakoulun oppilaiden Riitta Seilosen ja Katariina Tuomisen työssä selvitettiin, kehittääkö nykyinen lukiokoulutus metsäalalla tarvittavia työelämätaitoja ja tarjoaako lukio tarpeeksi tietoa metsäalan jatko-opinnoista ja uravaihtoehdoista.

Vastaajista 59 prosenttias koki, ettei ollut saanut riittävästi tietoa metsäalasta hakeutuakseen alalle. Lukiolaisista 13 prosenttia oli harkinnut metsäalan jatko-opintoja.

Yli puolet vastanneista lukiolaisista oli sitä mieltä, että metsäalaa ei ollut käsitelty lukion pakollisilla kursseilla, ja vain 7 prosenttia oli ottanut vapaaehtoisesti sellaisia kursseja, joilla metsäalaa käsiteltiin.

Opinnäytetyö toteutettiin yhteistyössä Suomen Metsäyhdistyksen kanssa, ja Metsämiesten Säätiö myönsi työlle apurahan keväällä 2020. Sähköinen kysely lähetettiin 46 lukioon 2. ja 3. vuosikurssin opiskelijoille. Vastauksia saatiin 15 lukiosta yhteensä 565.

Opinnäytetyö on luettavissa kokonaisuudessaan täällä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito