Orpo ja Kristersson kutsuivat von der Leyenin kylään

Pääministerit nostivat komission puheenjohtajalle lähettämässään kirjeessä esiin EU-lainsäädännön metsille asettamat haasteet.

Pääministeri Petteri Orpo ja Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson ovat kutsuneet Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin visiitille Ruotsiin tai Suomeen keskustelemaan metsien käytön mahdollisuuksista Euroopan kasvussa ja vihreässä siirtymässä.

Leyenille lähettämässään kirjeessä pääministerit nostavat esiin ne haasteet, joita tuore EU-lainsäädäntö energiasta, ilmastosta ja ympäristöstä asettavat maiden metsille ja metsäteollisuudelle. Tässä tilanteessa lainsäädännön toimeenpanoon ja seurauksien arviointiin on kiinnitettävä erityistä huomioita, pääministerit toteavat.

Lisäksi kirjeessä korostetaan, että metsäteollisuus osana biotaloutta on merkittävä osa EU:n vihreän siirtymän politiikkaa. Tämä palvelee myös EU:n tavoitetta pitkän tähtäimen kilpailukyvyn vahvistamisesta. Tässä työssä selkeän, yhdenmukaisen ja ennustettavan sääntelyn merkitys on suuri.

Pääministerit korostavat, että parhaiten metsien merkittävä kokonaisvaltainen rooli voidaan turvata kansallisella tietotaidolla ja kansallisilla toimilla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat