Päivärahoihin ja kilometrikorvauksiin korotukset ensi vuodelle

Verovapaan kotimaan kokopäivärahan määrä on 51 euroa vuonna 2024.

Verohallinto on päättänyt ensi vuoden verovapaista matkakulujen korvauksista. Verovapaan kotimaan kokopäivärahan määrä on 51 euroa vuonna 2024, mikä on kolme euroa enemmän kuin tänä vuonna. Osapäiväraha nousee 24 euroon (22 euroa tänä vuonna) ja ateriakorvaus 12,75 euroon (12 euroa tänä vuonna).

Koko päiväraha edellyttää, että työmatkan kesto on yli 10 tuntia, osapäiväraha yli kuuden tunnin reissua.

Päivärahalla tarkoitetaan korvausta kohtuullisesta ruokailu- ja muiden elinkustannusten lisäyksestä, joka palkansaajalle aiheutuu työmatkasta. Päivärahaan ei lueta matkustamisesta eikä majoittumisesta suoritettavaa korvausta.

Kilometrikorvauksiin korotuksia

Myös kilometrikorvausta korotettiin. Ensi vuonna verovapaa kilometrikorvaus palkansaajan omalla autollaan tekemästä työmatkasta on 57 senttiä kilometriltä, mikä on neljä senttiä enemmän kuin tänä vuonna.

Jos auton perässä on peräkärry, korvausta korotetaan ensi vuonna 10 sentillä kilometriltä. Jos autossa kuljetetaan koneita, joiden paino ylittää 80 kiloa tai joiden koko on suuri, korotus on neljä senttiä kilometriltä. Lisäksi jos työn suorittaminen edellyttää liikkumista metsäautotiellä, korvausta korotetaan 12 senttiä kilometriltä metsäautotiematkan osalta.

Jos kuljetaan moottorikelkalla, korvausmäärä on enintään 138 senttiä kilometriltä. Jos kulkuneuvo on mönkijä, korvaus on 130 senttiä kilometriltä.

Lisää aiheesta: Verohallinnon päätös verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2024

Kommentit (1)

  1. Panu

    Metsänomistajalle oleellisempaa olisi km-vähennyksen määrä.

Metsänhoito Metsänhoito