Paperiliitto irtisanoi työehtosopimuksen UPM:n kanssa, ”Päätös on valitettava”

Satamalakko ei liity sopimusneuvotteluihin, metsäyhtiö korostaa.

Paperiliitto on irtisanonut  metsäyhtiö UPM:n liiketoimintojen kanssa solmitut työehtosopimukset. Sopimukset päätyvät kesken sopimuskauden huhtikuun 21. tai 22 päivä.

Työehtosopimukset solmittiin vuonna 2022. UPM ja Paperiliitto ovat käyneet neuvotteluja sopimuskauden kahdesta viimeisestä vuodesta.

”Paperiliiton päätös irtisanoa työehtosopimukset kesken sopimuskauden on valitettava. Toivoimme, että palkankorotuksista ja tuottavuusparannuksista olisi voitu keskustella rakentavasti myös ilman sopimusten irtisanomista. Haluamme löytää kaikkia hyödyttäviä ratkaisuja ilman tarpeettoman epävarmuuden luomista”, toteaa UPM:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén tiedotteessa.

Neuvotteluja pyritään UPM:n mukaan jatkamaan mahdollisimman pian. Sopimusten irtisanominen ei tarkoita neuvottelujen katkeamista.

UPM korostaa, että nyt käynnissä olevat poliittiset lakot satamissa eivät liity sopimusneuvotteluihin.

Viime viikon lopulla yhtiö kertoi käynnistävänsä muutosneuvottelut, jossa varaudutaan tuotannon supistuksiin. Lomautus uhkaa tuhansia työntekijöitä.

Lisää aiheesta: Paperiliitto: Nyt UPM:n kanssa neuvotellaan koko sopimuksesta

Kommentit (1)

  1. Panu

    Ymmärtääkseni nämä sopimukset tehdään useammaksi vuodeksi työrauhan ja ennustettavuuden takia.

    Siksi vähän ihmetytttää, että toinen osapuoli voi ilmoitusluontoisesti irtisanoa sopimuksen koska vaan ilman syytä tai kuten tässä tapauksessa kostoksi UPM:n laintulkinnasta liittyen palkkojen maksun keskeyttämiseen. Se asia puidaan kuitenkin oikeudessa ja sieltä tulee lainvoimainen päätös aikanaan.