Paperiliitto mukaan lakkorintamaan

Poliittiset lakot iskevät Stora Ensoon, UPM:ään ja Huhtamäkeen.

Paperiliitto järjestää monen muun liiton tapaan helmikuun alussa kahden vuorokauden mittaisia poliittisia lakkoja useilla tehtailla. Lakot alkavat aamulla 1. helmikuuta ja päättyvät aamulla 3. helmikuuta.

Lakossa ovat mukana Stora Enson tehtaat Uimaharjussa, Imatralla, Oulussa ja Varkaudessa, UPM:n Kaukaan, Kymin, Pietarsaaren ja Rauman laitokset sekä Huhtamäki Oyj.

Paperiliiton mukaan lakko koskee yhteensä noin 3  000:ta työntekijää.

Poliittisilla lakoilla vastustetaan hallituksen suunnittelemia työelämäheikennyksiä.

Kommentit (3)

  1. Panu

    Kaksi päivää ei ole paljon mutta todellinen vaikutus lienee suurempi tuotannon alas- ja ylösajon takia.

    Kiinnostaisi tietää kuinka laaja tämä poliittinen lakko-oikeus on. Voiko ay-liike pysäyttää koko Suomen ihan koska vaan niin pitkäksi aikaa kuin huvittaa?

  2. Ay-mafia on järjetöntä. Toteuttamattomien päätösten takia maa on tässä pisteessä.Imf ja Talosneuvottelukunta ovat nytkin vaaleilla valitun hallituksen linjalla. Mafia ajaa toimillaan aloja epäluotettavien toimijoiden joukkioon, eikä se jää tavaran tuojilta huomaamatta.
    Miksi tällainen moottoripyöräjengi-toiminta saa vain jatkua?

  3. Tämä beljakovilainen ay-liike on historiansa aikana tehtaillut Suomeen ”miljoonia” työttömiä kilpailijamaita korkeammilla palkankorotuksilla. Onko koskaan kuultu muista maista, että niiden viennin voi katkaista yksi ammattiliitto kuten Suomessa AKT?

Puukauppa Puukauppa