Keitele Group tuomittiin maksamaan AKT:lle vahingonkorvausta

Korvauksiin johti Keiteleen hakema turvaamistoimi, jolla yhtiö halusi estää AKT:n saarron. Taustalla oli riita yrityskohtaisesta työehtosopimuksesta.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Keitele Groupin maksamaan auto-ja kuljetusalan liitto AKT:lle vahingonkorvausta oikeudenkäyntikuluista yhteensä 15 750 euroa. Käräjäoikeuden päätös sai vuoden alussa lainvoiman, koska Keitele tyytyi siihen eikä hakenut takaisinsaantia.

AKT painosti vuonna 2021 saarron avulla Keitele Forest -konsernia tekemään yrityskohtaisen työehtosopimuksen Teollisuusliiton kanssa. Tämän vuoksi Keitele haki turvaamistointa ja Helsingin käräjäoikeus asetti miljoonan euron uhkasakon AKT:lle, jos liitto ei lopeta saartoaan.

AKT jatkoi saartoa oikeuden päätöksestä huolimatta. Myöhemmin käräjäoikeus peruutti väliaikaisen turvaamistoimen.

”AKT:ta vastaan vuoden 2021 lopussa määrätty turvaamistoimi miljoonan euron uhkasakkoineen oli käräjäoikeuden mukaan oikeudeton ja perusteeton. Sikäli tuomio tuntuu hyvältä, koska nyt vihdoin vahvistetaan kanta, jota AKT on toistanut alusta lähtien. Turvaamistoimien käyttö ei kuulu työmarkkina-asioihin ja on tosiasiassa työtaistelutoimi työnantajien taholta”, sanoo AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko.

Keitele Oy:n tiedotteen mukaan yhtiö oli valmis korvaamaan AKT:n vaatimusten mukaiset oikeudenkäyntikulut ilman, että siitä syntyisi laajamittainen ja kallis oikeudenkäynti.

Keitele toteaa, ettei käräjäoikeus ole tutkinut pääasiaa eli turvaamistoimien laillisuutta täysimittaisessa oikeudenkäynnissä eikä käräjäoikeuden yksipuolisella tuomiolla ei ole siten mitään ennakkoratkaisuvaikutusta.

Kommentit (1)

  1. ”..Tämän vuoksi Keitele haki turvaamistointa ja Helsingin käräjäoikeus asetti miljoonan euron uhkasakon AKT:lle, jos liitto ei lopeta saartoaan.
    ”..Myöhemmin käräjäoikeus peruutti väliaikaisen turvaamistoimen..”
    ”…turvaamistoimi miljoonan euron uhkasakkoineen oli käräjäoikeuden mukaan oikeudeton..”

    Käräjäoikeus asetti…peruutti…oli niihin oikeudeton, ja langetti vahingonkorvauksen! Onko tämä vapaamuurareiden käsikirjasta?!!

Puukauppa Puukauppa