Paperiliitto: Nollakorotus halventaa työntekijöitä

Metsäteollisuus tarjoa vuoden jatkosopimusta nollakorotuksilla.

Metsäteollisuus ry on esittänyt paperiteollisuuden nykyisen työehtosopimuksen jatkamista vuodella nollan prosentin palkankorotuksella, Paperiliitto kertoo. Metsäteollisuuden ehdotuksen mukaan vuoden aikana neuvoteltaisiin ratkaisut työnantajan esittämiin sopimusmuutoksiin, jotka ovat olleet pöydällä tällä neuvottelukierroksella.

Paperiliiton hallituksen mielestä Metsäteollisuuden esitys halventaa työntekijöitä. Liitto ilmoitti jo keväällä, ettei nollaratkaisu ole mahdollinen.

Paperiliiton hallitus päätti, että paperiteollisuuden työpaikoilla keskeytetään paikallinen yhteistoiminta työntekijä- ja työnantajaosapuolten välillä ensi maanantaista alkaen. Lisäksi liitto kohottaa valmiutta mahdollisen työtaistelun varalta.

Ei muutoksia, ei palkankorotuksia

Metsäteollisuuden mukaan Paperiliitto ei ole ollut halukas keskustelemaan merkittävistä tuottavuutta parantavista muutoksista työehtosopimukseen. Niinpä ei ole ollut edellytyksiä keskustella palkankorotuksista.

Järjestö korostaa, että merkittävien ja tuottavuutta parantavien työehtosopimusmuutosten tekeminen on välttämätöntä. Esimerkiksi alihankinnan käyttökiellon poistaminen helpottaisi yritysten varautumista ruuhkahuippuihin. Vastaavaa kieltoa ei ole muilla vientiteollisuuden aloilla. Tällaisista muutoksista saatavista tuottavuushyödyistä Metsäteollisuus on valmis maksamaan palkankorotuksia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa