Sahateollisuus moittii sähkötukiesitystä

Esitys ei ratkaise sahojen nykyisiä kuori- ja puruongelmia, järjestö arvioi lausunnossaan.

Sahateollisuus ry ei ole tyytyväinen työ- ja elinkeinoministeriön esitykseen uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön tuotantotuesta. Esitys ei ratkaise sahojen nykyisiä kuori- ja puruongelmia, järjestö arvioi lakiesitystä koskevassa lausunnossaan.

Pulmana on että, esityksen mukaiset puupolttoainelaitokset käynnistyisivät vasta 2020-luvulla, mikäli ne järjestettävissä tarjouskilpailuissa ylipäätään menestyisivät. Kuori- ja puruongelma, mikä aiheutuu metsähakkeen tuesta, on ratkaistava nopeavaikutteisilla toimilla, järjestö korostaa.

Sahateollisuus katsoo myös, että ministeriön esitys monimutkaistaa jo nyt osin toimimatonta uusiutuvan energian tukijärjestelmää entisestään. Lisäksi kilpailutukseen tuleva kahden terawattitunnin kapasiteetti on rajattu, ja sen merkitys puupolttoaineiden käytön lisäämiseksi jäänee pieneksi ja paikalliseksi, lausunnossa todetaan.

Lakiesityksen mukaan uusiutuvan sähkön tuotannosta järjestetään jatkossa tarjouskilpailuja ja saaduista tarjouksista valitaan edullisimmat. Kilpailutuksen voittaneet toimijat sitoutuvat tuottamaan lupaamansa määrän uusiutuvaa sähköä lupaamallaan hinnalla. Uusi järjestelmä on teknologianeutraali.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat