Paperiteollisuuden sopimukselle sinetti

Paperiliiton liittovaltuusto ja Metsäteollisuuden hallituksen työvaliokunta hyväksyivät alan uuden työehtosopimuksen tänään.

Sekä Paperiliitto että Metsäteollisuus ry ovat hyväksyneet paperiteollisuuteen neuvotellun uuden työehtosopimuksen. Paperiliiton liittovaltuusto ja Metsäteollisuuden hallituksen työvaliokunta hyväksyivät sopimuksen tänään.

Uusi työehtosopimus mahdollistaa ulkopuolisen työvoiman laajemman hyödyntämisen sekä paikallisesti sopien että työnantajan päätöksellä. Lisäksi juhlapyhien seisokkikäynnin kustannuksia kohtuullistetaan.

”Uudistusten ansiosta yritykset voivat tehostaa toimintaansa ja parantaa tuottavuutta. Kustannukset ovat toki edelleen muita teollisuudenaloja korkeammat. Joka tapauksessa tämä oli hyvä ensiaskel työehtosopimuksen tuomiseksi tähän päivään”, Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen toteaa.

Kustannusvaikutus koko sopimuskauden aikana on samaa tasoa kuin muissa vientiteollisuuden sopimusratkaisuissa eli vuositasolla keskimäärin 1,5 prosenttia. Sopimus on kaksivuotinen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa