Pellettituotannossa uusi ennätys – kulutuksen ja tuotannon ennakoidaan kasvavan

Viime vuonna pellettejä tuotettiin yhteensä 385 000 tonnia, Luonnonvarakeskus kertoo.

Pellettituotanto nousi ennätystasolle Suomessa viime vuonna. Luonnonvarakeskuksen mukaan pellettejä tuotettiin yhteensä 385 000 tonnia, mikä on liki viidenneksen enemmän kuin edellisvuonna ja kaikkien aikojen ennätys. Edellinen huippu oli vuonna 2008, jolloin tuotanto nousi 373 000 tonniin.

Myös pellettien vienti ja tuonti kasvoivat. Vienti nousi 16 prosenttia 43 000 tonniin, siitä yli 80 prosenttia meni Tanskaan. Suomeen tuotiin pellettejä ennätysmäärä – 95 000 tonnia, yhdeksän prosenttia edellisvuotista enemmän. Pääosa tuonnista oli peräisin Venäjältä.

Viime vuonna pellettien näennäiskulutus (tuotanto + tuonti – vienti) nousi Suomessa 436 000 tonniin. Näennäiskulutus on tilastollisesti toteutunutta kulutusta suurempi, koska kaikkia tuottetuja ja tuotuja pellettejä ei kuluteta saman vuoden aikana.

Luke ennakoi pellettien kulutuksen ja tuotannon kasvavan Suomessa edelleen, kun uusilla pellettilaitoksilla korvataan fossiilisia polttoaineita käyttäviä laitoksia. Myös maailmalla tuotannon ja kulutuksen odotetaan jatkavan kasvuaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut