Pienpuun korjuuseen lisää tukea, energiapuun tarpeen ennakoidaan kasvavan

Lisätuen ansiosta pienpuuta voidaan korjata energiakäyttöön noin 500  000 kuutiometriä aiemmin kaavailtua enemmän.

Valtion lisäbudjetissa kasvatettiin kuluvan vuoden kemerapottia, Suomen metsäkeskuksesta kerrotaan. Tukea myönnettiin lisää liki 4 miljoonaa euroa: lisätuki on tarkoitettu sellaisiin nuoren metsän hoitotöihin, joissa korjataan pienpuuta.

Lisätuen ansiosta pienpuuta voidaan korjata energiakäyttöön noin 500 000 kuutiometriä aiemmin kaavailtua enemmän. Korjuualaa voidaan lisätä vajaalla 9 000 hehtaarilla.

Nuorten metsien hoitoa ja pienpuun korjuuta on nyt mahdollista tehdä kemeratuella yli 45 000 hehtaarin alalla koko maassa.

Pienpuuta polttamalla tuotetaan energiaa lämpö- ja voimalaitoksissa. Lähivuosina energiapuun tarve kasvaa, koska turpeen käyttö voimalaitoksissa vähenee.

Pienpuun keruu korottaa tukea

Nuoren metsän hoidon tukea maksetaan metsänomistajille 230 euroa hehtaarilta kohteissa, joilla tukiehdot täyttyvät. Jos nuoren metsän hoidon yhteydessä kerätään pienpuuta, hehtaarikohtaista tukea voidaan korottaa 200 eurolla.

Vähimmäismäärä kerätylle pienpuulle on eteläisessä ja keskisessä Suomessa 35 kiintokuutiometriä hehtaarilta ja pohjoisessa Suomessa 25 kiintokuutiometriä hehtaarilta.

Kaikkiaan kemeratukea tälle vuodelle on varattu liki 59 miljoonaa euroa, mikä on 9 miljoonaa euroa enemmän kuin viime vuonna käytettiin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat