Pohjoiseen reippaasti lisää suojeluhehtaareita

Uudet suojelualueet perustettiin aiemmin tähän tarkoitukseen osoitetuille valtion maille.

Pitkänevan alue Pohjois-Pohjanmaalta suojeltiin valtioneuvoston asetuksella.  (Kuvaaja: Ari Meriruoko)
Pitkänevan alue Pohjois-Pohjanmaalta suojeltiin valtioneuvoston asetuksella. (Kuvaaja: Ari Meriruoko)

Lappiin ja Pohjois-Pohjanmaalle on perustettu 62 uutta luonnonsuojelualuetta. Hallitus päätti jo aiemmin suojeluun osoitettujen maiden suojelusta tänään.

Itä-Lapin alueiden yhteispinta-ala on yhteensä 197 450 hehtaaria. Suojelualueiden koko vaihtelee 50 000 hehtaarin laajuisesta Koitelaisen luonnonsuojelualueesta 140 hehtaarin Joukaisvaaran luonnonsuojelualueeseen. Laaja-alaisten metsä- ja suoluontotyyppien lisäksi alueella on pienialaisia, lajistollisesti arvokkaita luontotyyppejä, kuten pienvesiä, lähteitä, tunturikankaita ja -koivikoita, kallioita, lehtoja, tulvametsiä ja metsäluhtia.

Pohjois-Pohjanmaalle perustettuihin luonnonsuojelualueisiin kuuluu metsiä, lintuvesiä, perinneympäristöjä ja soita, jotka täydentävät merkittävästi maakunnan soidensuojelua. Suojelualueiden yhteispinta-ala on 21 870 hehtaaria.

Suojeltavista metsäalueista osa on suojeltu vanhojen metsien suojeluohjelmalla ja osa on hankittu suojeluun Metso-ohjelman avulla. Kaikki perustetut suojelualueet ovat Metsähallituksen hallinnassa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto