Purunpään niemen suojelualue laajenee

Kemiönsaaressa sijaitsevalla suojelualueella ei jatkossa enää harjoiteta metsätaloutta.

Purunpään niemellä sisäsaaristo muuttuu heti ulkosaaristoksi. Vuosina 2017–2018 tehdyn luontoselvityksen mukaan muun muassa maassa pesivien lintujen kanta on alueella merkittävä. (Kuvaaja: Föreningen Konstsamfundet)

Kemiönsaaressa Varsinais-Suomessa sijaitseva Purunpään niemen suojelualue laajenee. Söderlångvikin kartanon mailla sijaitsevasta alueesta suojeltiin vuonna 2002 sata hehtaaria, ja nyt kartano päätti kasvattaa suojelualuetta noin sadalla hehtaarilla.

Suuri osa nyt perustetusta suojelualueesta on jo aiemmin suojeltu rakentamiselta. Nyt suojelumääräykset kiristyvät, joten metsätaloutta alueella ei jatkossa voi enää harjoittaa.

Söderlångvikin kartanon omistaa Föreningen Konstsamfundet r.y. Yhdistys haluaa hakkuista luopumalla edistää alueen biologista monimuotoisuutta. Korvaukseksi yksityisen suojelualueen perustamisesta se saa 615 300 euroa Metso-rahoitusta. Korvaus perustuu alueen nykyiseen puustoon.

”Söderlångvikin kartano odottaa mielenkiinnolla, miten 200 hehtaarin yhtenäinen alue kehittyy ilman metsänhoidollisia toimenpiteitä. Metsästäminen ja virkistyskäyttö on edelleen sallittua”, sanoo kartanon metsävastaava Siv Vesterlund-Karlsson.

Purunpään niemen suojelu nostaa Söderlångvikin kartanon metsäomaisuuden suojelupinta-alan kolmeen prosenttiin. Purunpään alue on osa noin 590 hehtaarin suuruista suojelualuetta. Tulevaisuudessa suojelualueen nimi on Ölmos-Purunpää.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto