Puukaupassa tasainen vauhti, hinnat edelleen laskussa

Myös hakkuuaikeet vähenivät viime viikolla.

Puukauppa käy nyt tasaisesti. Viime viikolla Metsäteollisuus ry:n jäsenyritysten ostot olivat runsaat 340 000 kuutiota, mikä on vain muutama tuhat kuutiota enemmän kuin edellsiviikolla. Vuodentakaisesta jäätiin reippaasti, tuolloin ostomäärä oli runsaat 650 000 kuutiota.

Alkuvuoden aikana puuta on ostettu yksityismetsistä yhteensä liki 26 miljoonaa kuutiota, kun mukaan otetaan kaikki ostajat. Se on noin 5 miljoonaa kuutiota enemmän kuin vuosi sitten, tuolloin kauppaan tosin vaikutti työtaistelut.

Havutukkien keskikantohinnat olivat edelleen laskussa. Kuusitukin putosi 73, 79 euroon kuutiolta ja mäntytukin 70,28 euroon. Sen sijaan koivutukin hinta nousi, siitä maksettiin 56,06 euroa kuutiolta.

Myös kuitupuiden hinnat olivat laskussa. Kuusikuidusta maksettiin 27,87 euroa, koivukuidusta 26,71 euroa ja mäntykuidusta 25,91 euroa kuutiolta.

Hintatietoja jouduttiin tällä viikolla odottamaan muutama päivä tavallista pidempään. Viivästyksen syynä oli yhden puunostajan tietojärjestelmiin tehdyt muutokset, jolloin kaikkia tietoja ei saatu ajallaan, Metsätollisuus ry:stä kerrotaan.

Hakkuuaikeet vähenivät. Viime viikolla Suomen metsäkeskukseen tehtiin metsänkäyttöilmoituksia runsaan miljoonan kuution edestä, mikä on vajaat 800 000 kuutiota vähemmän kuin edellisviikolla.

Eniten korjuuseen ilmoitettiin mäntykuidun korjuuta, runsaat 240 000 kuutiota.

Katso tuoreimmat hinnat tästä ja kokeile myös Metsälehden puunhintalaskuria.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa