Neovassa aloitetaan muutosneuvottelut, taustalla kasvualustojen heikko menekki

Neuvottelut eivät koske Neovan polttoainetoimintoja.

Neova-konserni jatkaa toimintojensa tehostamista. Osana tehostamisohjelmaa konsernissa käynnistetään muutosneuvottelut, jotka koskevat toiminnan uudelleen organisointia, prosessien uudistamista ja henkilöstön vähentämistä. Enimmillään muutos voisi johtaa sadan henkilötyövuoden vähenemiseen eri maissa, Suomessa enimmillään 30 kokoaikaisen tehtävän vähennykseen.

Konsernin kilpailukykyä on verottanut muun muassa kasvualustojen kysynnän lasku.

”Olemme pystyneet tehostamaan toimintaamme ja lisäämään myyntiämme hinnankorotusten avulla, mutta nyt olemme tilanteessa, jossa volyymin laskua ei voida kompensoida muilla toimenpiteillä”, Neovan ja Kekkilä-BVB:n toimitusjohtaja Vesa Tempakka kertoo tiedotteessa.

Muutosneuvottelut ja vastaavat prosessit käynnistetään Suomessa, Ruotsissa, Hollannissa, Saksassa, Espanjassa, Ranskassa, Virossa ja Italiassa. Neuvottelujen piirissä on arviolta 770 henkilöä, joista 210 Suomessa.

Tarkoitus on myös ryhtyä tarkastelemaan, olisiko mahdollista muodostaa itsenäisempi Kekkilä-BVB omalla johdolla ja tulosvastuulla.

Muutoksen kohteena ovat kaikki Kekkilä-BVB:n liiketoimintayksiköt. Neuvottelut eivät koske Kekkilä BVB:n G & C Materials -liiketoimintaa, Neovan Fuels & Real Estate Development -divisioonaa, turvetuotantoon liittyviä toimintoja eivätkä New Businesses -divisioonan Novactor- tai Neova Innovation -tiimejä. Fuels & Real Estate Development tarjoaa energiantuottajille turve- ja pellettipolttoaineita.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa