Puukauppa jatkui vaisuna toukokuussakin

Kuitupuiden hintataso on noussut alkuvuonna seitsemän prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Toisin kuin Metsälehden verkkosivuilla uutisoitiin perjantaina 26.6.2020, puukauppa ei piristynyt toukokuussa. Tieto oli virheellinen ja perustui vanhoihin tilastoihin.

Todellisuudessa yksityismetsien puukauppa jatkui toukokuussa huhtikuun tahtiin, eikä toukokuulle tyypillistä piristymistä nähty. Kaikkiaan puukauppaa tehtiin toukokuussa 2,9 miljoonaa kuutiometriä.

Kokonaisuudessaan alkuvuoden puukauppa jäi edellisestä vuodesta neljäsosan ja kolmen edellisen vuoden keskiarvosta 30 prosenttia. Mäntytukista maksettiin toukokuun pystykaupoissa keskimäärin 53,9 euroa ja kuusitukista 57,7 euroa kuutiometriltä. Hinnat laskivat huhtikuusta prosentin.

Mäntykuitupuun pystykauppahinta oli 17,8 euroa, kuusikuitupuun 20,0 ja koivukuitupuun 16,8 euroa kuutiometriltä. Edelliseen kuukauteen verrattuna kuusikuitupuun hinta laski prosentin ja muiden hinnat nousivat hieman.

Kuitupuun hinnat ovat nousseet alkuvuoden aikana. Koko viime vuoden reaaliseen hintatasoon verrattuna kuitupuun hintataso oli noussut toukokuussa noin seitsemän prosenttia.

Hankintakaupoissa mäntykuitupuun keskimääräinen yksikköhinta oli 31,9 euroa, kuusikuitupuun 33,6 euroa ja koivukuitupuun 31,5 euroa kuutiometriltä. Mäntykuitupuun hinta nousi huhtikuusta prosentin ja kuusikuitupuun kaksi prosenttia, koivukuitupuun hinta laski prosentin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.