Puukauppa kasvoi alkuvuonna selvästi

Lähivuosien puuhuollollinen haaste metsäteollisuudelle ja myös suomalaisille metsänomistajille on valtava, sanoo metsäjohtaja Tomi Salo Metsäteollisuus ry:stä.

Puu kävi kaupaksi alkuvuonna. Metsäteollisuus ry:n jäsenyrityksen ostivat yksityismetsistä tammi-lokakuussa runsaat 25 miljoonaa kuutiota, mikä on 7 prosenttia enemmän kuin keskimäärin viimeisten 10 vuoden aikana.

Kuitupuun ostot nousivat 9 prosenttia keskimääräisestä runsaaseen 14 miljoonaan kuutioon, tukkien ostot 5 prosenttia reiluun 11 miljoonaan kuutioon.

Seuraavan kahden vuoden aikana kotimaisen puun käytön ennakoidaan nousevan Suomessa historiallisen suureksi, kun metsäteollisuuden uusien laitosten puuhuolto käynnistyy täysimääräisesti.

”Lähivuosien puuhuollollinen haaste metsäteollisuudelle ja myös suomalaisille metsänomistajille on valtava. Puukaupan toteutuminen vuonna 2016 osoittaa selvää kasvusuuntaa. Kasvu on paras merkki käytännön kentän yhteistyön toimivuudesta ja se myös luo uskoa lähivuosien haasteissa onnistumiseen”, metsäjohtaja Tomi Salo Metsäteollisuus ry:stä toteaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa