Puukauppakartellin selvittely jatkuu: Metsähallitus teki valituksen korkeimpaan oikeuteen

Metsähallitus pienensi vahingonkorvausvaatimuksiaan, ja pyytää nyt korvausta ainoastaan mäntykuitupuun osalta. Summa olisi 60 miljoonaa euroa.

Metsähallitus on jättänyt korkeimpaan oikeuteen valituslupahakemuksen ja valituksen päätöksestä, jonka Helsingin hovioikeus antoi raakapuukartelliasiasta toukokuussa.

Helsingin hovioikeus oli pitänyt ennallaan käräjäoikeuden aikaisemman päätöksen. Siinä oli hylätty Metsähallituksen metsäyhtiöille tekemät vahingonkorvausvaatimukset.

Nyt Metsähallitus hakee korkeimmassa oikeudessa korvausta vain mäntykuitupuusta, mikä käsittää 60 miljoonaa euroa. Mäntykuitupuu on ollut Metsähallituksen eniten myymä puutavaralaji kilpailunrajoitusaikana.

Metsähallituksen tiedotteen mukaan muutoksenhaku on perusteltua, koska asialla on laajempaa yhteiskunnallista merkitystä. Lisäksi heidän mielestään sitä puoltavat ”kartellivahinkoja koskevan oikeuskäytännön kehittyminen sekä vahingonkärsijän aseman selkeyttäminen”.

Korkein oikeus ratkaisee ensin, myönnetäänkö valituslupaa. Jos se myönnetään, varsinaisen valituksen käsittelyn kestänee yli vuoden.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa