Venäjältä Itä-Lappiin levinneet metsäpalot on saatu sammutettua

Jälkisammutusta joudutaan kuitenkin tekemään edelleen.

Itä-Lapissa Raja-Joosepissa syttyi perjantaina metsäpalo. Palo oli levinnyt sinne Venäjän puolelta.

Sammutustöissä auttoivat osaltaan viikonlopun sadekuurot, ja sunnuntaina Rajavartiolaitos sekä Lapin pelastuslaitos kertoivat, että palot on nyt saatu sammutettua.

”Kansallispuiston alueella syttyneet kelopuut, tervaskannot ja paksu kytevä kuntta vaativat kuitenkin vielä sammuakseen runsaasti työtä”, Rajavartiolaitoksen tiedotteessa sanotaan.

Maastopalojen pelättiin leviävän Venäjältä Suomen puolelle myös Sallassa, mutta nyt uhkaa ei enää ole. Kohteeseen tilattuja lisäkalustoja sekä henkilökuntaa on pystytty jo lähettämään takaisinpäin.

Rajavartiolaitoksen mukaan Lapin alueella oli viime viikolla useita muitakin laajoja maastopaloja. Nyt Ilmatieteenlaitos ei ole enää antanut alueelle montaakaan metsäpalovaroitusta.

Metsäpalovaroitus on voimassa tänään maanantaina ”mahdollisesti vaarallinen” -statuksella enää Kemissä, Keminmaalla, Simossa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa, Keski-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Ahvenanmaalla.

Juttua muokattu klo 16.04: Toisin kuin jutussa aiemmin kirjoitettiin, Sallassa ei ollut viikonloppuna maastopaloa. Palo pysyi Venäjän puolella.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat