Puun istuttaminen yhdistää Suomeen kotoutumisen ja ilmastoteon

Tavoitteena on myös lisätä maahanmuuttajien osallisuutta ilmastonmuutoksen torjunnassa ja aiheesta käytävässä keskustelussa.

Toukokuussa järjestettävällä puunistutusviikolla maahan muuttaneet kuntalaiset istuttavat puuntaimia kahdeksalla paikkakunnalla ympäri Suomen.

Puita istuttamalla tuetaan maahan muuttaneiden kototumista konkreettisella tavalla. Tavoitteena on myös lisätä heidän osallisuuttaan ilmastonmuutoksen torjunnassa ja aiheesta käytävässä keskustelussa.

” Puun istuttaminen on symbolinen teko sen eteen, että kasvattaa omia juuriaan uuteen kotimaahan. Samalla se on myös ilmastoteko”, kertoo Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä.

Tapahtuman järjestävät 8. – 12. toukokuuta Suomen suurin monikulttuurinen verkosto Moniheli ry ja Marttaliitto.

” Istutin itse tyttäreni kanssa puun suomeen viime vuonna, kun järjestimme tapahtuman ensimmäistä kertaa. Istuttamalla puun sain mahdollisuuden kasvattaa omat juureni Suomeen,” kertoo Moniheli ry:n toiminnanjohtaja Abdirahim Husu Hussein.

Puunistutustapahtumia järjestetään yhden viikon aikana kahdeksassa kunnassa ympäri Suomen. Ajantasaiset tiedot löytyvät Monihelin verkkosivuilta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat