Puunhalausviikko käyntiin – tapahtuma muistuttaa viherympäristöjen merkityksestä

Ensi lauantaina juhlitaan Suomen luonnon päivää.

Tänään alkaa valtakunnallinen puunhalausviikko. Viherympäristöliiton, Maa- ja kotitalousnaisten ja Luonnonvarakeskuksen järjestämän tempauksen tarkoitus on muistuttaa viheralueiden – metsien, puistojen ja luontopolkujen – merkityksestä sekä siitä, että arvostamme niitä.

Varsinkin kaupunkiympäristössä puistot, lähiluonto ja lenkkipolut ovat tärkeitä virkistyspaikkoja sekä mielelle että keholle. Puiden keskellä, vihreässä ympäristössä mieli tutkitusti rauhoittuu, syke laskee ja aistit heräävät.

Tapahtumaan voi osallistua etsimällä lähiympäristöstään sopivan puun ja halaamalla sitä. Halauskuvan voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #puunhalausviikko. Halausviikko järjestetään nyt neljättä kertaa.

Halausviikko huipentuu ensi lauantaina, jolloin vietetään Suomen luonnon päivää. Päivän kunniaksi järjestetään kymmeniä luontoon liittyviä tapahtumia: esimerkiksi Urho Kekkosen kansallispuistoon nousee yhdeksi yöksi 400-paikkainen metsähotelli, Repovedellä tarjolla on opastettua ”metsäkellintää” ja Helsingissä Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa on avoimet ovet.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat