Puunhinnat jatkoivat laskua elokuussa, koivutukki ainoa nousija

Myös puukaupan määrä laski elokuussa viime vuodesta. Koko vuoden aikana on kuitenkin ostettu enemmän puuta kuin viime vuonna tai keskimäärin.

Teollisuuspuun hintojen lasku jatkui elokuussa, kertoo Luonnonvarakeskus.  Pystykaupoissa kuusitukin ja mäntytukin keskihinnat laskivat heinäkuusta kaksi prosenttia, ja kuitupuun hinnat hieman enemmän. Ainoastaan koivutukin hinta nousi.

Puukaupan määräkin väheni elokuussa kesä- ja heinäkuun tapaan noin kolmanneksen viime vuodesta. Tammi–elokuun aikana on kuitenkin ostettu enemmän puuta kuin viime vuonna tai viiden edellisen vuoden aikana keskimäärin.

Elokuun pystykaupoissa maksettiin kuusitukista keskimäärin 73,5 euroa kuutiometriltä, ja mäntytukkien keskihinta oli 69,2 euroa. Nämä hinnat laskivat kaksi prosenttia heinäkuusta ja päätyivät hieman koko viime vuoden reaalisten keskihintojen alapuolelle.

Koivutukin keskihinta oli 58,6 euroa. Se oli kaksi prosenttia enemmän kuin heinäkuussa ja 15 prosenttia korkeampi kuin koko viime vuonna keskimäärin.

Kuitupuun pystykauppahinnat tippuivat kolmesta viiteen prosenttia, mutta jäivät vielä 21–27 prosenttia viime vuoden keskihintojen yläpuolelle. Kuusella keskihinta laski 27,7 euroon, koivulla 26,1 ja männyllä 25,5 euroon kuutiometriltä.

Hankintakaupoissa hintamuutokset olivat samansuuntaisia, tukeilla suurempia ja kuitupuulla pienempiä kuin pystykaupoissa. Kuitupuun hankintahinnat laskivat heinäkuusta hieman päätyen 45 ja 48 euron välille. Koko viime vuoden keskihinnat ylittyivät 20–22 prosentilla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa