Puunhinnat edelleen alamäessä, viime viikon ostomäärä painui alle puolen miljoonan kuution

Hakkuuaikeet lisääntyivät edellisviikosta.

Puukauppa pyörii sitkeästi puolen miljoonan kuution hujakoilla viikossa. Viime viikolla Metsäteollisuus ry:n jäsenyritysten ostomäärä jäi 480 000 kuutioon, mikä on noin 20 000 kuutiota vähemmän kuin edellisviikolla, Metsäteollisuus ry:n tilastoista selviää.

Alkuvuoden aikana puuta on ostettu runsaat 29 miljoonaa kuutiota, kun kaikki ostajat lasketaan mukaan. Se on 2 miljoonaa kuutiota enemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla, tuolloin kauppaa hidasti metsäteollisuuden työtaistelut.

Keskikantohinnat olivat pääosin laskussa. Kuusitukin keskihinta tippui 70,42 euroon kuutiolta, mäntytukin 68,27 euroon kuutiolta. Koivutukin keskihinta sen sijaan nousi 56,23 euroa kuutiolta.

Kuusikuidun keskihinta laski 25,53 euroon kuutiolta, koivukuidun 24,99 euroon kuutiolta ja mäntykuidun 24,37 euroon kuutiolta.

Hakkuuaikeet nousivat hieman viime viikolla. Suomen metsäkeskukseen tehtiin metsänkäyttöilmoituksia yhteensä 1,4 miljoonan kuution edestä, mikä on vajaat 100 000 kuutiota enemmän kuin edellisviikolla. Eniten kaavailuissa oli mäntykuidun korjuuta, lähes 350 000 kuution verran.

Katso tuoreimmat puunhinnat tästä ja kokeile myös Metsälehden puunhintalaskuria.

Puukauppa Puukauppa