”Ulosmarssit ovat hätähuutomme”, Teollisuusliittokin vastustaa hallituksen työelämäheikennyksiä

Tunnin mittaiset ulosmarssit järjestetään Veitsiluodon sahalla ja Pölkyn Kajaanin tuotantolaitoksella.

SAK:n ja sen ammattiliittojen ”järjestölliset toimet” käynnistyvät tällä viikolla. Luvassa on lyhyitä työnseisauksia ja ulosmarsseja eri yrityksissä eri puolilla maata.

Osa toimista koskee myös metsäteollisuusyrityksiä. Tiistaina Sähköliitto järjestää tunnin mittaisen työnseisauksen Stora Enson Veitsiluodon sahalla ja Teollisuusliitto tunnin mittaiset ulosmarssit Pölkyn Kajaanin tuotantolaitoksella sekä niin ikään Stora Enson Veitsiluodon sahalla.

”Ulosmarssit ovat vastalauseemme ja hätähuutomme. Hallituksen piti nujertaa valtiontalouden alijäämä, mutta hallitus päätyikin nujertamaan suomalaista työntekijää. Teollisuusliitolla ei siksi ole muuta vaihtoehtoa kuin puolustaa jäseniään työtaistelutoimien avulla”, sanoo Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto tiedotteessa.

Teollisuusliitto noudattaa poliittisissa työtaistelutoimissa neljän päivän ilmoitusaikaa. Ulosmarssit eivät koske hätätyötä eivätkä sellaista työtä, joka on välttämätöntä hengen ja terveyden turvaamisen kannalta.

SAK:laisten ammattiliittojen puheenjohtajat kertovat hallituksen suunnitelmien herättäneen jäsenistössä epäuskoa ja raivoa. Tilannetta pahentaa se, että elinkustannusten nousun myötä duunarikotitalouksien puskurit on jo syöty.

”Hallituksen työttömyysturvaan ja yt-lakiin kohdistamat heikennykset osuvat erityisesti suhdanneherkän teollisuuden työntekijöihin. Nykyään työpaikoilla on kaksi kuukautta aikaa varautua lomautuksen alkuun. Jatkossa palkanmaksu katkeaisikin viikossa. Lapsikorotusten poiston kanssa tämä laittaa etenkin perheelliset palkansaajat todella tiukoille”, Aalto toteaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa