Puunkorjuun voi aloittaa heti osassa Koillismaata

Suomen metsäkeskus tiedotti maanantaina iltapäivällä, että se sallii hakkuiden aloittamisen heti metsänkäyttöilmoituksen teon jälkeen Koillismaan myskytuhoalueella.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun metsiiin iski juhannusviikolla ukkosmyrsky, joka kaatoi jopa miljoona kuutiometriä puuta. Merkittävimmät tuhot on havaittu Pudasjärven, Taivalkosken, Kuusamon, Utajärven, Vaalan, Puolangan ja Suomussalmen kunnissa. Muualla Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on pieniä tuhoalueita.

Metsäkeskus on selvittänyt myrskytuhojen alueellista esiintymistä eri tietolähteistä, kerrotaan Metsäkeskuksen tiedotteessa.

Tehtyjen selvitysten perusteella Metsäkeskus ei edellytä poikkeusluvan hakemista 28.6.-30.9.2021 välisenä aikana tehtävien myrskytuhoalueiden metsänkäyttöilmoitusten osalta Pudasjärven, Taivalkosken, Kuusamon, Vaalan, Puolangan ja Suomussalmen kuntien alueella. Normaalisti metsänkäyttöilmoitus on tehtävä vähintään 10 päivää ennen hakkuun aloittamista tai tätä nopeampaan hakkuun aloittamiseen on haettava metsäkeskukselta maksullinen poikkeuslupa. Nyt hakkuu voidaan aloittaa myrskytuhoialueilla heti metsänkäyttöilmoituksen teon jälkeen.

Tämä poikkeusksellinen menettely koskee vain 22.6.2021 myrskytuhoalueiden puunkorjuuta, missä korjataan pääasiallisesti metsätuhossa kaatunutta, vaurioitunutta tai tuhossa kuollutta puuta edellä mainittujen kuntien alueella, metsäkeskuksesta muistutetaan. Lisäksi mikäli puunkorjuu kohdistuu tuhoalueilla metsälain erityisen arvokkaalle 10 pykälän kohteelle tulee poikkeuslupaa hakea.

Lisätty 30.6.2021 tarkennus, joka koskee metsälain tarkoittamia erityisen arvokkaita elinympäristöjä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito